Home |  Bestellen |  Vestigingen |  Neem contact op |  Nieuws |  Login

Englisch

Nederlands

banner banner banner banner banner

Nieuws

07 juli 2017

Wereldwijde barbecue trends

In eigen land steken een paar producten er met kop en schouders bovenuit: de zijn de speklapjes, allerhande worstjes en spiesen en natuurlijk de hamburger.

Wereldwijde barbecue trends

07 July 2017

In eigen land steken een paar producten er met kop en schouders bovenuit: de zijn de speklapjes, allerhande worstjes en spiesen en natuurlijk de hamburger. Daarbij gaan vrij traditioneel een knoflooksaus, een whisky-cocktailsaus en de shaslieksaus. Maar er is meer. Een blik over de grens geeft een inspirerend beeld van mondiale trends en ontwikkelingen.

Barbecueworst

De barbecueworst blijft terrein winnen. Aanbieders kunnen volgens kenners meer doen om specialiteiten te ontwikkelen, bijvoorbeeld met landenthema’s. Griekse worst (Loukaniko) met veel chili, Australische worst (Kransky) met zwarte peper en knoflook of Amerikaanse (Andouille) met cajun-kruiden.

Braai

De barbecue is ook in Zuid-Afrika razend populair. Op de Zuid-Afrikaanse braai worden eerst blokken houtskool aangestoken, tot deze onder de grill vallen. Daarboven worden dan de producten bereid, waaronder vooral ook veel lamsvlees en schapenvlees.

Churrasceria’s of rodizio’s

Wie wil meepraten over de trends kan de woorden churrasceria of rodizio eens terloops laten vallen. Dit zijn Zuid-Amerikaanse restaurants waar de bediening met lange vleesspiezen langs komt en waar gasten aan tafel bedient worden met het afsnijden van mooie robuuste stukken gegrilld vlees. De natuurlijke smaak van het rundvlees (niet teveel kruiden) moet het doen.

Flammkuchen

Een ontwikkeling dichter bij huis zijn de outdoor pizza ovens of de flammkuchen, die zich ook goed lenen voor andere deeggerechten, bijvoorbeeld met uienringen, cremefraiche en spekreepjes, maar meer mogelijkheden biedt.

Low & Slow

Van een bavette, longhaas of sukade tot een complete varkensschouder. Wie ‘echt’ gaat barbecuen doet dat op z’n Amerikaans. Dat is groot, boven een hout gestookt vuur en men neme er vooral ook ruim de tijd voor.

Pitmasters

In navolging van de Amerikanen zien we steeds meer barbecuewedstrijden, waar op een steeds hoger niveau vlees wordt gegrilld en gegaard. Er komt veel publiek naar deze evenementen, waar veel variaties met vlees vakkundig en enthousiast worden gepresenteerd en dus geproefd.

Pulled Pork

Pulled pork is een typisch Amerikaans BBQ-gerecht. Het is een deel van de schouder/nek die zo’n 14 uur gegaard wordt tot het vlees zo’n beetje uit elkaar valt.

Smokehouses

Amerikaanse barbecuerestaurants verrijzen buiten de VS. In Londen, Parijs, Berlijn en ook in Nederland zien we ‘smokehouses’ de deuren openen voor het publiek. Bezoekers maken kennis met beef brisket, pulled pork en beefribs, waarbij de rooksmaken mede door het gebruik van allerlei soorten houtsnippers een rol spelen.

Bron: vlees.nl

« terug | « overzicht