Home |  Bestellen |  Vestigingen |  Neem contact op |  Nieuws |  Login

Englisch

Nederlands

banner banner banner banner banner

Nieuws

08 september 2017

Australiërs eten meeste vlees

Australiërs zijn de grootste vleeseters ter wereld met 111,5 kilo (bruto*) per persoon.

Zelf koken en vlees bereiden worden steeds hipper.

19 mei 2017

Zelf koken en vlees bereiden worden steeds hipper. Mensen gaan zelf aan de slag met marinades en komen naar de winkel voor specifieke vleesdelen, zoals bavette. Dat zegt Marian Lemsom van slagersorganisatie KNS. Zij wijst verder op de populariteit van speciale worsten en andere (slagers) producten met een eigen signatuur. Er is bovendien meer vraag naar duurzame producten, en je ziet een ‘verluxing’ van de vleesconsumptie. Er wordt meer ‘groot vlees’ verkocht, met name voor vakkundige bereiding op de barbecue.”

Contact

De speciaalzaken hebben volgens Lemsom niet te lijden onder de maatschappelijke druk of negatieve berichten over vlees. Consumenten hebben wel vragen. ‘De consument stelt het persoonlijk contact op prijs. Een slager biedt maatwerk en geeft informatie”, aldus Lemsom. ‘Waar komt het vlees vandaan, hoe moet je het bereiden, van welk deel van het dier is het afkomstig? Een slager is dé specialist en geeft antwoorden en goede adviezen, bijvoorbeeld over de herkomst of de voeding.‘

Gevarieerd

Volgens Lemsom hoort vlees thuis in een gevarieerd voedingspatroon. “Het is lekker, bevat goede bouwstoffen. Zoals ook voor andere voeding geldt: eet het met mate en geniet van lekker vlees waar een verhaal achter zit.”

Lekker vlees moet natuurlijk wel goed bereid worden. “Voor al het vlees geldt: laat het op temperatuur komen en snijd het op een snijplank die in water van hoge temperatuur is schoongemaakt. Was natuurlijk ook je handen. Voor wie deze zomer gaat barbecueën, raad ik aan om niet gelijk al het vlees in een keer uit de koelkast te halen. Je kunt niet alles in een keer bereiden, en het vlees dat blijft liggen krijgt dan een te hoge temperatuur, wat gevaarlijk kan zijn.

Bron: www.nu.nl

« terug | « overzicht